Назад| Начало Сервиз Смяна на масло на скоростна кутия

Смяна на масло на скоростна кутия

 

Скоростната кутия е жизненоважен компонент на вашия автомобил. Маслото смазва зъбните колела и лагери, като запазва кутията чиста и охладена. Подобно на други жизненоважни течности, трансмисионната течност също се влошава с течение на времето, оставяйки кутията на вашия автомобил уязвима. Шофирането само в градски условия, тегленето на тежки товари и ремаркета ще намали живота на маслото.

Как да разберете дали трябва да смените маслото на скоростната кутия?

Ще усетите признаците при смяна на скоростите. Проблеми при превключване на предавките, приплъзване или прескачане на предавките, забавено ускорение и необичайни шумове са все признаци, че е време да смените течността на ръчната ви скоростна кутия.

Колко често е необходимо да сменяте течността на трансмисията?

Най-добрият вариант е да спазвате препоръчаните интервали за обслужване посочени от производителя. Тук е момента да отбележим, че периодите за смяна са различни спрямо различните марки автомобили като могат да варират от 50000 км до повече от 160000 км или от 12 до 36 месеца.

Ние от Оптимал знаем, че скоростната кутия е жизненоважен компонент за вашия автомобил. За това техниците в сервиза ни в Стара Загора, могат да сменят маслото на кутията, което ще удължи живота й и ще подпомогне плавното сменяне на предавките. Смяната на маслото на скоростната кутия е също толкова важно, колкото и смяната на маслото на двигателя.

Марки Продукти

VEGA Mobil CASTROL UTB Total ELF Motul Bardahl Shell ZF Selenia URANIA Petronas AKCELA TUTELA Aral Liqui Moly SONAX Philips
Важно:

Ако имате въпроси относно вида или необходимото количество масло за вашия автомобил, професионалистите от сервиза с удоволствие ще ви дадат съвет.